Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az állatvilágot veszélyeztető építésbiológiai ártalmak

Jellemző építésbiológiai ártalmak amelyek az állatvilágot veszélyeztetik:

(szerkesztés alatt)

- A tükröző épülethomlokzatoknak gyakran nekirepülnek a madarak, mivel az égboltot és a felhőket láthatják benne.(akár tömeges madárpusztulás)

- A közép és nagyfeszültségű elektromos vezetékek és szerelvényeik számtalan madár halálát, vagy súlyos sérülését okozták és okozzák folyamatosan

- A vadon élő állatok élőhelyein átvezető építmények (utak, gyorsforgalmi utak, vasútvonalak stb.) számtalan állat halálát okozták és okozzák.

- Az éjszakai jelentős városi vagy ipari fényszennyezés egyes állatfajoknál tájékozódási zavarokat, irányvesztést okoznak, a vonuló madárcsapatok olykor jelentős veszteséget szenvedhetnek.

A kutya szervezete jóval, kb. 20%-al érzékenyebb a radioaktív sugárzásra, mint az emberé. Ebből következik, hogy a családoknál lévő és a lakásban, vagy nagyobb részben a lakásban tartott kutyák gyakorlatilag bioindikátorok lehetnek a lakásban előforduló és a korábban beépített építőanyagok által keltett ártalmas alfa, vagy gamma sugárzások tekintetében. Még idejében adott figyelmeztető jel lehet a "gazdinak", ha szegény kutyuson rákos megbetegedést, daganatot észlelnek. Természetesen ez fordítva nem mindig igaz. Lehet rákos daganata - más okból - egy kutyának úgy is, hogy a lakás sugárzási szempontból probléma mentes. Ez utóbbiról azonban csak méréssel lehet megbizonyosodni.

 

- Stb....

 

 

 
 

 


Utolsó képArchívum

Naptár
<< December / 2020 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 30792
30 nap: 569
24 óra: 20