Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Beteg épület, beteg lakás, beteg emberek

Az építésbiológia témakörében gyakran találkozhatunk egy kifejezéssel: beteg ház (épület, lakás stb.). A legegyszerűbben talán egy hétköznapi példával közelítek a lényeghez:

A lakások egy részében - sajnos nem elenyésző részében - kisebb-nagyobb penészes foltok találhatók a falakon, vagy a mennyezeten, a falsarkokban, vagy ami a legrosszabb: láthatatlan helyeken.

A penész légúti megbetegedéseket* idézhet elő attól függően, hogy milyen kiterjedésű és milyen fajta a fertőzés. Ez tehát egy beteg lakás, (vagy beteg ház), amely képes arra, hogy a benne lakókat beteggé tegye

Sajnos azonban, mint a beteg emberek esetében. a beteg házak esetében is, a betegség igen sokféle lehet**, így aztán a beteg ház által okozott emberi megbetegedéseknek is igen széles skálájával találkozhatunk. 

 

*allergia, asztmatikus megbetegedések, krónikus tüdő nyálkahártya gyulladások, légcső és hörgő gyulladások, stb.

** allergiás és asztmatikus panaszok, különféle rákos folyamatok valószínűsége, mérgezések, az egyes szervek funkcionális zavarai, vérnyomás problémák, pszichés zavarok, pszichoszomatikus megbetegedések, szívkoszorúér problémák stb.

 

 

 
 

 


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Június / 2021 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 31462
30 nap: 580
24 óra: 15