Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÚJ ELLENSÉG A LÁTHATÁRON

AZ ÉPÍTÉSBIOLÓGIA AZÉRT CSODÁLATOS TUDOMÁNY, MERT FOLYAMATOSAN VÁLTOZÓ, GYORSAN NÖVEKVŐ ISMERETHALMAZ.

ALIG TANULTA, VAGY ÉRTETTE MEG, TETTE MAGÁÉVÁ A MŰVELŐJE A LEGÚJABB ÁRTALMAKKAL KAPCSOLATOS ISMERETEKET, MÁRIS EGY TUCAT ÚJ TŰNT FEL A NEMZETKÖZI TUDOMÁNYOS KUTATÁS HORIZONTJÁN.

AZ EGYIK ÚJ ELLENSÉG (2011 ÓTA) A LÁTHATÁRON NEM MÁS, MINT A

HEXABRÓM-CIKLODODEKÁN (IZOMÉREK KEVERÉKE)

 

RÖVIDÍTVE: HBCD, VAGY HBCDD. EZ A VEGYIANYAG IGEN VESZÉLYES MÉREG, AMELY KÉPES AZ EMBERI SZERVEZETBEN HOSSZÚ IDŐN KERESZTÜL FELHALMOZÓDNI ÉS IGEN SÚLYOS BETEGSÉGEKET, ELVÁLTOZÁSOKAT OKOZNI (PL. TERMÉKENYSÉG MEGSZŰNÉSE)

A TUDOMÁNYOS FELFEDEZÉS AZ ÉPÍTÉSBIOLÓGIA TÖRTÉNETÉNEK EGYIK LEGTRAGIKUSABB TÉVEDÉSÉRE DERÍTETT FÉNYT. AZ EDDIG ÁRTALMATLANNAK GONDOLT  EPS HABOK (PL. HUNGAROCELL NÉVEN ISMERT TÁBLÁSÍTOTT HŐSZIGETELŐ LEMEZEK) IGEN SZÉLES KÖRBEN KERÜLTEK ALKALMAZVÁSRA, AZ ÉPÍTŐIPAR TERÜLETÉN, DE A MINDENNAPI ÉLETBEN IS, MÉG SZÁMTALAN HELYEN (PL. CSOMAGOLÓ ANYAGOK). 

A HBCD A HUNGAROCELL JELLEGŰ HABOSÍTOTT ANYAGOKBA TŰZGÁTLÓKÉNT KERÜLT ALKALMAZÁSRA. IDŐVEL AZONBAN MEGKEZDI A KIPÁROLGÁSÁT ÉS EZZEL MEGINDUL A KÖRNYEZET SZENNYEZÉS FOLYAMATA. GONDOLJUNK CSAK A JELENKORI TÖMEGES UTÓLAGOS HOMLOKZATI HŐSZIGETELÉSEKRE, ÁLMENNYEZZETEKRE, VAGY BELSŐTÉRI, LAKÓTÉRI DEKORÁCIÓS ANYAGOKRA, DÍSZLÉCEKRE, STB.!

A KÖVETKEZMÉNYEK EGYELŐRE MÉG BELÁTHATATLANOK...

 
 

 


Utolsó képArchívum

Naptár
<< December / 2020 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 30723
30 nap: 557
24 óra: 15